top of page
תמונת הסופר/תKeren Melamed

צעצועים לגילאי 6-9 חודשים

🚗 פוסט 3 בסדרת פוסטים: צעצועים לגיל 6-9 🚗


אז עברה לה המחצית הראשונה של שנת החיים הראשונה של תינוקכם, ברכות 😊.


בפוסט הזה אני אסקור קצת על הצעצועים שמתאימים סביב גיל חצי שנה עד תשעה חודשים. בבקשה בבקשה זיכרו שלכל תינוק הקצב שלו, לכן אני מעדיפה להתייחס לשלב בו הם נמצאים יותר מאשר לגיל הספציפי בחודשים.


🚗חודשי החיים הראשונים מלאים בשינויים- ראשית אנחנו רואים מגוון של תנוחות שהתינוק שלנו נמצא בהן- אחרי שהתינוק שלנו למד להתהפך, ומרגיש יותר בנח על הבטן, הוא מתחיל להראות עניין בסביבה שלו, וגם מנסה להגיע אליה. נראה ניצנים של זחילה והתקדמות אחורה וקדימה. הוא מושיט את היד יותר בדיוק, ומסוגל לאחוז חפצים בשתי ידיו, להביא אחת לשניה, ולקרב לפה.


התינוק שלכם גם מתחיל להפרד מכם, לחקור את העולם סביבו כשאתם ליידו, וזו ההתחלה של תהליך רגשי חשוב שבו התינוק מזהה את עצמו כנפרד מכם, ההורים שלו.


🚗וכיאה לכל שלב מרגש עבורו, זהו שלב גם מרגש עבורכם. בעיקר, נוחתת בשלב הזה ההבנה שהתינוק שלכם גדל.


זה הזמן לעשות “Baby Proofing” לבית, ולשים דגש על בטיחות בסביבה בה התינוק נמצא. להסתיר חוטי חשמל נגישים, לכסות פינות חדות של רהיטים ולשים לב לחפצים קטנים שנמצאים על הרצפה. בשלב הזה כל העולם בפה של התינוק, ודרך הפה הוא חוקר כמעט כל דבר שבו נוגע.


🚗ואיזה צעצועים מתאימים? בואו נדבר על זה קצת 😊


קודם כל- לא צריך הרבה! באמת שבחודשים הראשונים (וגם אחרי ...) Less Is More. יש לכם את כל הצעצועים הראשונים- הרעשנים, הכדורים והם נפלאים גם בשלב הזה.


🚗צעצועים נעים- כאלה שזזים בסביבת התינוק. מעודדים אותו לעקב עם עינוי אחר החפץ, ומעודדים להתקדם במרחב ולהושיט את היד. ממש לא צריך ללכת רחוק, אפשר בהחלט להשתמש במה שכבר יש בבית- לגלגל רעשן/כדור.


אבל אם רוצים, מצרפת כמה רעיונות מתאימים:



את הצעצוע הזה אני אוהבת בגלל קלות האחיזה.



המראה הזו גם מתגלגלת!



מכוניות שמושכים אחורה, מעודדות מעקב מבט ותנועה במרחה.


🚗צעצועי בניה ראשוניים- התינוק שלנו מתנסה בהושטת יד מדוייקת. לעיתים יקח חפץ בכל יד, יחקור דרך הידיים, העיניים והפה את החפץ. נחמד להתמש בחפצים רכים שלא נחשוש שיכניס לפה.




🚗ספרים ראשונים- בשלב בו אפשר לשבת עם התינוק עליכם או להושיב אותו עם תמיכה, נחמד לחשוף לפעילויות "של גדולים" כמו עיון משותף בספר. כמובן שאפשר גם בשכיבה על הבטן (או הגב).


ישנו עושר גדול של ספרים ראשונים, אך מכיוון שהכל נכנס לפה בשלב הזה לא הייתי בחורת ספרי קרטון, אלא דווקא מבד.


חברת Lamaze מייצרת הרבה צעצועים ראשונים מוצלחים, וזו דוגמה לספרון נחמד.



ספרים וצעצועים עם תוויות וחלקים בולטים בדרך כלל אהובים גם כן- https://www.amazon.com/HanSh.../dp/B093GQP53R/ref=sr_1_12...


🚗משחקים ש"נעלמים"- משחק קוקו עם מטפחת, הכנסת כדור לקופסה כיסוי ופתיחה לגילוי. זהו שלב בו התינוק מבין שחפץ שאינו רואה לא נעלם, הוא יתחיל לחפש אותו ויהנה "לגלות" אותו.



🚗ומה לגבי כל עולם השולחנות פעילות והמרכזי פעילות בישיבה- זה באמת עולם שלם, והנה ה"שני סנט" שלי בנושא. אני בגדול ממש לא ממליצה להושיב תינוק ולתחום אותו בתוך מרכז פעילות, בטח לא לפני שהתיישב בעצמו (ושימו לב שהתיישבות אינה אותו הדבר כמו היכולת להחזיק את מנח הישיבה כשמבוגר מושיב). גם שולחן פעילות מושך למעלה לעיתים לפני שהתינוק נעמד בכוחות עצמו. אפשר להתחיל מהשולחן מפורק כשהוא על הרצפה, ולאחר מכן להעמיד אותו על רגליו. כמובן, שכל תינוק והורה וההעדפות שלו בנושא.



🚗וכתמיד- קחו רק, אבל רק מה שמתאים לכם. יש פה מגוון צעצועים, לא כולם מתאימים באותו הזמן. ממליצה לכם לתת זמן לכל צעצוע בנפרד כשי שלא להעמיס מידי. ומאחלת הרבה רגעים של הנאה.



Comments


bottom of page