top of page
תמונת הסופר/תKeren Melamed

צעצועים לגילאי 3-6 חודשים

🚗פוסט 2 בסדרה - צעצועים לגילאי 3-6 חודשים🚗


אז אחרי ההקדמה הארוכה בפוסט הקודם (למי שלא ראה, זה הפוסט האחרון מתחת לזה :)) על כמות הצעצועים המוצעת היום בשוק, ועל סדרת הפוסטים שלי ששמים עצמם מטרה לעשות קצת סדר, ולתת כמה אפשרויות לצעצועים שאני ממליצה עליהם בכל גיל, כולל הדגשים שלי לגבי "איך" נשחק איתם עם הקטנים שלנו, אני מתקדמת למשחקים לגיל 3-6 חודשים.


🚗 בגיל הזה תראו שהתינוקות שלכם מתחילים להיות מתואמים יותר בתנועות שלהם, להביא ידיים אחת לשניה (למרכז הגוף), לכיוון הפה, ויראו יותר ויותר סקרנות לסביבה שלהם. הושטת יד לחפץ נעשית יותר ויותר מדויקת ככל שהם גדלים ומתאמנים על המיומנויות הללו. הם נהיים פעילים יותר, מתחילים להתהפך מגב ולבטן ומבטן לגב והסביבה הופכת להיות יותר ויותר מעניינת עבורם.


הם משמיעים קולות בשכיבה על הגב והבטן, ונהנים מצעצועים שמפיקים קולות.


🚗זה שלב שבו נרצה לחשוף אותם לאט לעט לצעצועים אליהם יוכלו למקד מבט ולהושיט יד, צעצועים שקל לאחוז, וכאלה שניתן להכניס לפה. בנוסף, ככל שיראו יותר עניין בסביבה נתחיל לשלב נענועים שמעודדים תנועה, ונעים במרחב.


🚗נמשיך כמובן להשתמש בצעצעים שהיו לנו קודם, כמו ספרון שחור לבן, רעשנים למיניהם ומשטח הפעילות. אלה נהדרים גם לשכיבה על הגב וגם לשכיבה על הבטן ועידוד הרמת ראש.


🚗 זכרו, משתפת פה את דעתי המקצועית והאישית, יש עוד מלא צעצועים שתמצאו טובים בעיניכם. העניין פה הוא הרבה יותר "איך" תשתמשו בהם ופחות ב"מה" תבחרו. ולכל תינוק הקצב שלו.


מזמינה אתכם להתחבר לתינוקכם במקום בו הוא נמצא, ולא להסתכל יותר מידי קדימה 😊.


🚗 עקרונות חשובים בשלב הזה:


🐣 נגיש צעצועים לאט לאט, ולא צריך הרבה בבת אחת.


🐣נאפשר חקירה גם דרך העיניים, וגם דרך הפה. דרך החושים התינוק שלנו לומד על העולם סביבו.


🐣נעדיף צעצועים שקל לאחוז אותם, וניתן להכניס לפה.


🐣נחשוף לצעצועים נעים- כדור/רעשן שמתגלגל, אפשר אפילו מכונית שנוסעת.


🚗משטח פעילות + אוניברסיטה:


שמתי שתי אפשרויות בטווחי מחירים שונים, ויש עוד הרבה בשוק.


בעיני חשוב למצוא משטח שלא עמוס מידי מבחינה ויזואלית- לנו צריך להיות נעים להסתכל עליו, וגם תליה מלמעלה עם אפשרות להוריד/ להוסיף/ לשנות את החפצים שתולים.


משטח הפעילות מעולה כשנניח את התינוק על הבטן. כשהוא נמצא על הגב, נוכל לתלות לפניו חפצים על האוניברסיטה. במקרה הזה Less is more, ועדיף לתלות על האוניברסיטה 1-3 צעצועים ולא יותר כדי לאפשר לתינוק למקד מבט ולהושיט יותר בקלות יד לחפצים התלויים. ניתן כמובן להחליף בים הצעצועים התלויים מידי פעם.


נאפשר זמן לשים לב לחפץ, ולעיתים גם התינוק ינסה להושיט אץ היד ולחוש, לתפוס, או פשוט יגיע לחפץ וישמע את הקול שהוא עושה.




🚗רעשנים וחפצים נעים:


כשהתינוקות מתחילים להיות נינוחים על הבטן, ומסוקרנים לסביבתם (סביב 4-6 חודשים בדרך כלל) נרצה לחשוף לחפצים נעים, כאלה שהתינוקות יכולים בקלות לתפוס. הם מתחילים לעקוב אחריכם במרחב וסקרנים לסביבה שלהם. זה שלב נהדר לחשוף לרעשנים יחסית רכים, כי התינוקות בשלב הזה ינסו להביא כל חפץ שנגיש להם לפה. בנוסף, אפשר גם להתחיל לחשוף לחפצים נעים, כמו כדור מתגלגל, או מכונית שנוסעת. כמה דוגמאות לפניכם.


מה שאני אוהבת בצעצוע הבא הוא הפשטות שלו- נראה יפה לעין, קל ביותר לתפיסה כמעט בכל זוית שהתינוק מנסה, אפילו אם לא מצליח לכוון באופן מדויק כנראה יצליח לתפוס את הצעצוע הזה. בנוסף, הרעשן בו עדין, והוא רך ביותר כך שניתן להכניס אותו לפה בקלות.



רעשנים בסיסיים טובים מגיל לידה...



🚗את סדרת OBall גיליתי בשנים האחרונות, וראיתי כמה שהיא מוצלחת. אלה בעצם כדורים בעלי משקל נוצה, לעיתים עם רעשן מחובר אליהם או פשוט ככדורים. המיוחד בהם הוא הקלות שבה ניתן לאחוז בהם, והמשקל הקל שלהם מהווה יתרון נוסף כי קל להחזיק אותם. בנוסף, הם עשויים חומר רך ביותר כך שזה ממש צעצוע נשכן.



🚗ולסיום-


מראה. בתחילה המראה משמשת חפץ שמגרה ויזואלית , התינוק לא מזהה את עצמו בה אבל השתקפויות הצבעים מסקרנות אותו. במראה נחמד להשתמש כשהתינוק על הבטן לעידוד הרמת ראש.


Amazon.com: Sassy Tummy Time See Me Floor Mirror for Ages 0+ Months (80928) : Everything Else


לכל שאלה או הארה אני פה ❤

Kommentarer


bottom of page