top of page
  • Keren Melamed on IG

להיות "אי בטוח"



⛱ תינוקות אדם מגיעים לעולם ותלויים במבוגרים המטפלים בהם כדי לשרוד.


זה נשמע ממש פשוט וטריוויאלי, אבל מציב אותנו, כאמהות, כהורים, כדמויות מטפלות, פעמים רבות במצב חוסר אונים גדול, אם זה בגלל חוויות של חוסר אונים, תחושות של חוסר הבנה וכתוצאה מכך חוסר הלימה בין מה שאנחנו מבינים ועושים, לבין הצרכים של התינוקות שלנו.


⛱ חווית הקשר של התינוק ואמו (או המבוגר המטפל בו) היא של קשר אינטימי, שכולל תגובה לאיתותי התינוק, מתן מענה לצרכים הבסיסיים שלו, ועיטוף בתחושת בטחון.


⛱ מתוך חוויות הטיפול היומיומיות החוזרות על עצמן בקשר בין התינוק לאמו, מתפתח ה"בסיס הבטוח". אותו מקום של בטחון שמאפשר לאותו תינוק בבוא היום, כמה חודשים לאחר לידתו, לגלות סקרנות לעולם סביבו ולהתחיל לחקור אותו.


⛱ הבסיס הזה, האי של השקט, הוא הנוכחות שלכם, ההורים שם, שמאפשרת לתינוקות שלכם לצאת ולחקור את הסביבה שלנו ולחזור לחיקכם, לחום ולאהבה המוכרים לו, ולצאת חזרה לעולם.


לא פעם אני שומעת אמהות מופתעות מכמה מהר זה הגיע, הרצון של התינוק לחקור את העולם שלו, לפעמים זה אפלו נחווה כדחיה או חוסר עניין בהורה. השלב הזה אמנם מופיע חודשים אחרי הלידה, אבל כדי שנהפך להיות "בסיס בטוח" בשבילם, אנחנו צריכים לזכור שהיסודות נבנו כבר קודם.


משימות יומיומיות הן הזדמנות לקשר!!!


⛱ לשיח באמצעות מלים, מגע, קולות, חיוכים והבעות פנים.


⛱ להסתכלות על האינטראקציה ביניכם כפינג פונג- לכל אחד יש את התור שלו (והתינוקות שלנו צריכים זמן בתור שלהם).


⛱ להבנה שהתינוק שלכם גם חלק מכן - הוא מרגיש אתכן, את קצב הלב, הנשימות, הדופק, מרגיש את קולכן, ויודע כשאתן לחוצות, עצובות, שמחות, רגועות.


⛱ הבסיס הבטוח הזה- כשמו כן הוא- אי של שקט. גם כשהוא בסערה- אתן נשארות יציבות.


⛱ אז מה כל אחת מכן צריכה בשביל להיות אי בטוח לתינוק שלה?


Image by Julius Silver from Pixabay


Comments


bottom of page